Sisustusideat olohuoneen sisustukseen: Luo unelmiesi tilaa

Sisustusideat olohuoneen sisustukseen

Huomioitavat seikat kodin keskipisteen, olohuoneen, suunnittelussa

Olohuone on usein kodin keskipiste ja sen suunnitteluun kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Sisustusideat olohuoneen sisustukseen voivat olla moninaiset, sillä tilan tulee olla sekä toimiva että viihtyisä. Tämän vuoksi on tärkeää ottaa huomioon eri elementit kuten valaistus, tilanjako, kalusteiden sijainti ja huoneen muoto. Usein olohuoneessa vietetään aikaa perheen tai ystävien kanssa, leikitään tai rentoudutaan, joten sen suunnittelussa korostuvat sekä esteettiset että toiminnalliset seikat.

Pitkulaisen olohuoneen sisustus saattaa tuoda haasteita, mutta oikein suunniteltuna tilasta saadaan avaran ja ilmavan tuntuinen. Kalusteiden sijoittelu on tässä tilassa erityisen tärkeää, jotta huone ei tunnu ahtaalta tai epätasapainoiselta. Isojen huonekalujen, kuten sohvan tai hyllystön, sijoittelu pitkän seinän viereen auttaa luomaan tilan sisälle ryhdikkään linjan. Toisaalta huoneen keskelle voidaan sijoittaa esimerkiksi nojatuoli tai sohvapöytä, joka luo yhteisöllistä ja kutsuvaa tunnelmaa. Tilaa voi myös jakaa eri toiminta-alueille, kuten oleskelu- ja leikkitilaksi, jolloin huoneesta tulee sekä monikäyttöinen että visuaalisesti mielenkiintoinen.

 • Valaistus: Olohuoneen valaistuksen tulisi olla monipuolista. Hyvä yleisvalo on tärkeä, mutta myös kohde- ja tunnelmavalaistusta kannattaa hyödyntää. Ikkunoiden suunta ja luonnonvalon määrä vaikuttavat myös huomattavasti valaistusratkaisuihin.
 • Tilanjako: Mieti, miten haluat jakaa tilan eri toiminta-alueille. Olisiko esimerkiksi hyvä idea erottaa televisioalue muusta olohuoneesta tai sijoittaa ruokapöytä ikkunan lähelle?
 • Kalusteiden sijainti: Kalusteiden sijoittelussa kannattaa ottaa huomioon niin tilan käyttötarkoitus kuin liikkumisen helppouskin. Esimerkiksi sohvan paikan voi määrittää sen perusteella, mistä halutaan katsoa televisiota tai nauttia takkatulen loimusta.
 • Huoneen muoto: Pyöreän pöydän voi sijoittaa keskelle neliönmuotoista olohuoneetta, kun taas pitkulainen huone kaipaa ehkä enemmän kalusteita seinustoille.
 • Viihtyisyys: Keskity viimeistelemään yksityiskohdat – tekstiilit, matot, tyynyt ja taulut lisäävät kodin lämpöä ja persoonallisuutta.

Huomioitavia seikkoja ovat myös esimerkiksi seuraavat:

 • Värit: Ne vaikuttavat suuresti huoneen tunnelmaan. Käytä värejä rohkeasti, mutta muista pitää kokonaisuus harmonisena.
 • Akustiikka: Huomioi olohuoneen akustiikka erityisesti, jos tilassa kuunnellaan paljon musiikkia tai katsotaan elokuvia.
 • Säilytystilat: Hyvin suunnitellut säilytystilat auttavat pitämään olohuoneen siistinä ja järjestyksessä.

Muista, että hyvässä sisustussuunnittelussa yhdistyvät sekä esteettiset että toiminnalliset näkökulmat. Ole luova ja tee olohuoneestasi juuri sinunlaisesi!

Valitse olohuoneesi värimaailma huolellisesti

Värien valinta on yksi keskeisimmistä kohdista, kun suunnitellaan olohuoneen sisustusta. Värimaailma luo tunnelman ja vaikuttaa huomattavasti tilan ilmeeseen. Niiden valinnassa on kuitenkin syytä ottaa huomioon koko kodin värimaailma, jotta olohuone sulautuu muuhun sisustukseen.

Olohuoneen värimaailma vaikuttaa myös suoraan sohvan sijoittamisen olohuoneeseen. Värien ja materiaalien on sovittava yhteen, jotta lopputulos on harmoninen. Värien valinnalla ja oikealla sohvan sijoittelulla voidaan luoda olohuoneeseen rentouttava ja kodikas ilmapiiri. Jokainen valinta, pienestä yksityiskohdasta suureen kokonaisuuteen, kuten värimaailmaan, sohvan valintaan ja sijoitteluun, heijastuu lopputuloksessa – teidän ainutlaatuisessa, tyylikkäässä ja toimivassa olohuoneessa. Sohvan sijoittaminen olohuoneeseen, joka on tarkoin harkittu ja värimaailmaltaan yhtenäinen, luo tilan, jossa jokainen perheenjäsen viihtyy.

 • Olohuoneen värimaailman valinta: Värien valinnassa on tärkeää ottaa huomioon koko kodin värimaailma, jotta olohuone sulautuu saumattomasti muuhun sisustukseen. Tämä varmistaa yhtenäisen ja harmonisen ilmeen.
 • Sohvan sijoittaminen olohuoneeseen: Varmista, että sohva sopii hyvin olohuoneesi värimaailmaan. Sohvasta voi tehdä myös keskipisteen tai se voidaan sijoittaa niin, että se tukee tilan muita elementtejä.
 • Materiaalien yhteensopivuus: Valitse materiaalit, jotka täydentävät toisiaan ja sopivat yhteen valitsemasi värimaailman kanssa. Esimerkiksi puu- tai nahkasohva voi luoda lämpimän ja kodikkaan tunnelman tietyissä väreissä.
 • Yksityiskohtien merkitys: Pienilläkin yksityiskohdilla on suuri vaikutus lopputulokseen. Vaaleat verhot voivat esimerkiksi keventää tummempaa väriyhdistelmää tai korostaa ikkunoita ja näköaloja.
 • Suunnittelun kokonaisvaltaisuus: Muista, että kaikki päätökset – pienistä yksityiskohdista suureen kokonaisuuteen – heijastuvat lopputuloksessa. Huolellisesti harkittu suunnitelma johtaa tyylikkääseen ja toimivaan olohuoneeseen, jossa kaikki perheenjäsenet viihtyvät.

Värivalinnoilla on merkittävä vaikutus tilan tunnelmaan. Siksi onkin tärkeää valita värit huolella ottaen huomioon niiden yhteensopivuus sohvan kanssa sekä muun sisustuksen kanssa. Koko kodin värimaailman tulisi sulautua saumattomasti yhteen luoden harmonisen ja miellyttävän ilmeen.

Katso lisää: Löydä täältä sopivat matot olohuoneeseen.

Huonekalujen valinta ja sijoittelu olohuoneessa

Huonekalujen valinnan tulisi heijastaa sekä olohuoneen sisustusta että niiden toiminnallisuutta. Usein suurikokoiset, mukavat huonekalut, kuten sohvat ja nojatuolit, toimivat tilan keskipisteenä antaen samalla käyttäjälleen mukavuutta ja rentoutumismahdollisuuksia. Samalla tavoin, pienempien, mutta olennaisien huonekaluesineiden, kuten pöytien, hyllyjen ja säilytysjärjestelmien, on tärkeää tukea tilan järjestystä ja tarjota käytännön ratkaisuja jokapäiväiseen elämään.

Olohuoneen sisustuksen tulisi myös olla linjassa vastaavien sisustusideoita olohuoneen kanssa, säilyttäen kuitenkin ainutlaatuisen tunnelman ja ottaen huomioon tilan tarpeet ja rajoitukset. Huonekalujen sijoittelu voi suuresti vaikuttaa tilan tunnelmaan ja toimivuuteen. Esimerkiksi, sohvan sijoittaminen ikkunan eteen voi estää luonnonvalon pääsyn huoneeseen, kun taas sen sijoittaminen keskelle tilaa voi luoda tilaan avoimemman ja kutsuvamman tunnelman. Jokaisen huonekalun sijoittelua on syytä harkita huolellisesti olohuoneen sisustuksen suunnittelussa.

 • Valitse huonekalut, jotka heijastavat olohuoneen sisustusta ja täyttävät toiminnalliset tarpeet. Suurikokoiset mukavat huonekalut kuten sohvat ja nojatuolit voivat toimia tilan keskipisteenä.
 • Pienempien, mutta olennaisien huonekalujen, kuten pöytien, hyllyjen ja säilytysjärjestelmien valinta on myös tärkeää. Ne auttavat ylläpitämään järjestystä ja tuovat käytännön ratkaisuja arkielämän tarpeisiin.
 • Sisustuksen tulisi olla linjassa vastaavanlaisissa tiloissa käytettävien sisustusideoiden kanssa. Kuitenkin jokaisella olohuonetta varten suunnitellulla kalusteella tulisi olla ainutlaatuinen tunnelma ottaen huomioon tilan tarpeet ja rajoitteet.
 • Huolehdi siitä, että huonekalujen sijoittelu tukee sekä tilan tunnelmaa että sen toimivuutta. Esimerkiksi sohvan sijoittaminen ikkunan eteen voi estää luonnonvaloa pääsemästä sisälle, kun taas sen sijoittaminen keskelle avointa tilaa luo kutsuvamman ilmapiirin.
 • Jokainen huonekalun paikka kannattaa harkita tarkasti osana kokonaissuunnitelmaa. On tärkeää, että huonekalut sijoitetaan siten, että ne tukevat toiminnallisuutta ja parantavat tilan ulkonäköä.
 • Huomioi myös olohuoneen koko ja muoto huonekaluja valittaessa ja niiden paikkaa miettiessä. Suurikokoiset kalusteet voivat tehdä pienestä tilasta ahtaan, kun taas liian pienet kalusteet voivat jättää suuren tilan tyhjän oloiseksi.
 • Muista ottaa huomioon myös valaistus. Hyvä yleisvalo on tärkeää, mutta myös kohde- ja tunnelmavalaistuksella on merkitystä sisustuksen kokonaisilmeeseen.

Valaistuksen merkitys olohuoneen viihtyisyydessä

Valaistus on olennainen osa ison olohuoneen sisustusta. Se ei ainoastaan paranna huoneen esteettistä houkuttelevuutta, mutta luo myös tunnelmaa, jakaa tilaa ja korostaa taideteoksia tai huonekaluja. Kun olohuoneessa on käytössä kaksi sohvaa, pitää huolehtia siitä, että valaistus on riittävä molemmille alueille, jotta sohvilla istuvat voivat nauttia lukemisesta, keskustelusta tai televisiosta katsomisesta.

Suunnitellessasi valaistusta, harkitse erilaisten valonlähteiden yhdistelmää luomalla kerroksittaista valaistusta. Päävalaistuksen lisäksi kannattaa investoida hajavalaistukseen, kohdevalaistukseen ja tunnelmavalaistukseen. Tämä mahdollistaa sen, että niin pienet kuin suuretkin yksityiskohdat nousevat esiin ja olohuoneen tila tuntuu tasapainoiselta ja viihtyisältä. Käytä hyödyksi myös luonnonvaloa olohuoneen valaistussuunnitelmassa, sillä luonnollisen valon antama lämmin sävy tuo huoneen sisustuselementit eloon.

 • Päävalaistus: Tämä on olohuoneen pääasiallinen valonlähde. Se voi olla kattovalaisin, riippuvalaisin tai jopa useita upotettuja valoja. Tärkeintä on, että se tarjoaa tasapainoisen ja yleisesti hyvän valaistuksen koko huoneeseen.
 • Hajavalaistus: Hajavalaistus lisää pehmeitä varjoja ja luo miellyttäviä kontrasteja. Se voi tulla esimerkiksi sivupöydällä olevasta lampusta tai seinälampusta.
 • Kohdevalaistus: Kohdevaloa käytetään korostamaan tiettyjä kohteita tai alueita, kuten taideteoksia, kirjahyllyjä tai sohvaryhmää. Kohdevalaisimina voidaan käyttää esimerkiksi lattia- tai pöytälamppuja.
 • Tunnelmavalaistus: Tunnelmavalolla luodaan viihtyisyyttä ja kodikkuutta. Esimerkkejä tunnelmavalosta ovat kynttilät, takka tai LED-valonauhat hyllyjen alla.

Luonnonvalo on myös olennainen osa olohuoneen valaistussuunnitelmaa. Suuret ikkunat voivat tuoda runsaasti päivänvaloa sisään ja luoda kauniin vuorovaikutuksen keinotekoisten valojen kanssa.

Valitse lamppusi huolellisesti ottaen huomioon niiden värilämpötila ja värintoistokyky. Lämmin valkoinen valo (2700-3000K) luo kodikkaan tunnelman, kun taas viileämpi päivänvalo (4000-5000K) voi tehdä olohuoneesta raikkaamman ja energisemmän.

Muista myös säädettävyys: himmennettävät lamput mahdollistavat valaistuksen mukauttamisen eri tilanteisiin ja tunnelmiin.

Valaistus on tärkeää olohuoneen viihtyisyyden kannalta, joten sen suunnitteluun kannattaa panostaa aikaa ja vaivaa.

Matot ja verhot täydentämässä olohuoneen ilmettä

Pienen olohuoneen sisustus voi olla haastava tehtävä, mutta oikeanlaisilla matoilla ja verhoilla voidaan luoda tyylikäs ja viihtyisä tila. Matoilla voidaan määritellä alueita, esimerkiksi luoda “keidas” sohvan ja tv:n ympärille, ja ne voivat myös tuoda lämpöä ja tekstuuria huoneeseen. Verhot puolestaan voivat muuttaa huoneen valaistusta, lisätä yksityisyyttä ja viimeistellä sisustuksen, sopimalla muiden huonekalujen ja seinävärien kanssa.

Jos olohuoneessa on tv ikkunan edessä, verhojen valinta on erityisen tärkeää. Verhojen materiaali ja väri voivat vaikuttaa siihen, kuinka paljon luonnonvaloa päästetään huoneeseen, ja voivat myös vähentää heijastuksia tv-ruudulla. Tällaisessa tilanteessa voi olla hyödyllistä valita verhot, jotka voidaan avata ja sulkea helposti, jotta valaistusta voidaan säätää eri vuorokaudenaikoina.

 • Matoilla voidaan määritellä alueita: Sijoittamalla maton esimerkiksi sohvan ja tv:n väliin, luodaan kodikas ”keidas”, joka erottaa oleskelualueen muusta tilasta.
 • Matot tuovat lämpöä ja tekstuuria: Erityisesti paksut, pehmeät matot voivat tehdä huoneesta viihtyisän ja lämpimän. Tekstuurit lisäävät myös visuaalista kiinnostavuutta.
 • Verhot voivat muuttaa valaistusta: Oikeanlaiset verhot pystyvät säätelemään luonnonvaloa, mikä voi parantaa huoneen tunnelmaa.
 • Verhot lisäävät yksityisyyttä: Ne estävät katseita ulkopuolelta ja antavat siten tunteen turvallisuudesta ja yksityisyydestä.
 • Verhojen materiaali ja väri ovat tärkeitä tekijöitä: Ne vaikuttavat siihen, kuinka paljon valoa pääsee sisään ikkunasta sekä vähentämään heijastuksia tv-ruudulla.
 • Helppokäyttöiset verhot ovat käytännöllisiä: Esimerkiksi rullaverho tai sälekaihtimet voidaan avata tai sulkea nopeasti tarpeen mukaan, jolloin valaistusta on helppo säädellä eri vuorokaudenaikoina.

Matot ja verhot ovat siis paitsi kauniita sisustuselementtejä, myös käytännöllisiä ja toiminnallisia. Oikeanlaisilla valinnoilla ne voivat tehdä pienestäkin olohuoneesta viihtyisän ja tyylikkään tilan.

Seinäkoristeet ja taideteokset olohuoneen katseenvangitsijoina

Olohuoneen sisustus värit, seinäkoristeet ja taideteokset kuuluvat tärkeänä osana monen kodin olohuoneeseen. Ne tuovat tilaan oman persoonallisuuden, visuaalista kiinnostavuutta ja kodikkuutta. Sisustuksen värit vaikuttavat voimakkaasti tilan tunnelmaan, luoden joko rauhallisen tai energisen ilmapiirin. Seinäkoristeiden ja taideteosten valinnassa on tärkeää huomioida niiden sopivuus olemassa olevaan värimaailmaan sekä huoneen yleiseen tyyliin.

Vaikka seinäkoristeet ja taideteokset voivat olla katseenvangitsijoita, ne voivat myös komplementoida olohuoneen sisustus värit – joko kontrastin tai harmonian kautta. Taideteokset voivat tuoda sisustukseen syvyyttä ja dimensionaalisuutta, sillä ne usein yhdistävät eri värisävyjä ja -tekstuureja. Seinäkoristeet, kuten peilit, seinävaatteet tai valokuvakollaasit, voivat puolestaan luoda illuusiota tilavuudesta ja valoisuudesta. Joka tapauksessa on tärkeää muistaa, että seinäkoristeet ja taideteokset ovat kuin piste i:n päällä – ne viimeistelevät ja elävöittävät tilan.

Seuraavassa on joitakin vinkkejä, jotka auttavat sinua valitsemaan seinäkoristeet ja taideteokset olohuoneeseesi:

 • Valitse sisustuksen värit huolella: Mieti millaisen tunnelman haluat luoda. Tummat sävyt tuovat tilaan syvyyttä ja mystiikkaa, kun taas vaaleat sävyt tekevät tilasta avaramman ja ilmavan.
 • Huomioi seinäkoristeiden koko: Suuret taideteokset tai koriste-esineet voivat toimia katseenvangitsijoina, mutta ne voivat myös dominoida liikaa pienessä tilassa. Toisaalta liian pienet koristeet saattavat jäädä suuren seinän rinnalla huomaamatta.
 • Kokeile erilaisia materiaaleja ja tekstuureja: Puu, metalli, lasi – kaikki nämä materiaalit tuovat omanlaistaan tunnetta tilaan. Tekstuurien avulla voi lisätä visuaalista kiinnostavuutta.
 • Hyödynnä peilit: Peilit ovat erinomainen tapa luoda illuusiota suuremmasta tilasta. Ne heijastavat valoa ja saavat huoneen näyttämään valoisammalta.
 • Luo ryhmiä samankaltaisista esineistöistä: Ryhmät luovut tasapainoisen kokonaiskuvan sekun sijaan että asettelisit yksittäsisiä esineitä satunnaisesti ympäri huonetta.
 • Kokeile rohkeasti erilaisia tyylejä: Moderni taide voi toimia hyvin perinteisemmän sisustuksen rinnalla, ja päinvastoin. Tärkeintä on, että valitset sellaista taidetta ja koristeita, jotka puhuttelevat sinua henkilökohtaisesti.

Muistathan, että seinäkoristeiden ja taideteosten ei tarvitse olla kalliita investointeja. Jo pienilläkin muutoksilla voit luoda uuden ilmeen olohuoneeseesi. Hyödynnä kirpputorien aarteita tai tee itse – näin saat uniikkeja elementtejä kotiisi!

Hyllyt, kaapit ja säilytystilat olohuoneessa

Olohuoneen säilytystilat ovat olennainen osa suunnitteluvaihetta, vaikuttavat suuresti huoneen ulkonäköön ja toimivuuteen. Hyllyt ja kaapit paitsi tarjoavat käytännöllistä säilytystilaa, myös antavat tilaisuuden esitellä henkilökohtaisia esineitä, kuten kirjoja, valokuvia ja matkamuistoja, luoden samalla kodikkaan ja persoonallisen ilmeen.

Huolellisesti valitut ja suunnitellut säilytystilat muodostavat toiminnallisen ja visuaalisesti miellyttävän kokonaisuuden. Säilytystilat voivat olla avonaisia, esitellen esineitä rikkaasti, tai ne voivat olla suljettuja, piilottaa häiriötekijät ja luoda minimalistisen ilmeen. Valinnalla on suuri vaikutus olohuoneen yleisilmeeseen ja tuntemukseen, joten on tärkeää ottaa aikaa miettiä, mikä sopii parhaiten omaan elämäntyyliin ja makuun.

 • Avonaiset hyllyt: Tämä on loistava tapa esitellä kirjoja, valokuvia ja muita henkilökohtaisia esineitä. Ne ovat myös käytännöllisiä, koska ne mahdollistavat helpon pääsyn esineille. Lisäksi avoimet hyllyt voivat luoda ilmavan ja tilaa säästävän vaikutelman olohuoneessa.
 • Suljetut kaapit: Nämä tarjoavat erinomaisen ratkaisun niille, jotka haluavat pitää tavaransa piilossa näkyviltä. Kaapit voidaan suunnitella monipuolisesti sisältämään hyllyjä, laatikoita tai molempia riippuen säilytyksen tarpeista. Ne luovat siistin ja järjestelmällisen ilmeen huoneeseen.
 • Yhdistetyt säilytystilat: Nämä yhdistelevät sekä avoimien että suljettujen säilytystilojen parhaat puolet. Esimerkiksi alaosassa voi olla kaappeja harvemmin käytettäville tavaroille, kun taas yläosassa on avohyllyjä useammin käytettyn varten.
 • Seinähyllyt: Nämät ovat toinen hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat lisätietoa visuaaliseen näyttelyyn samalla kun vapautetaan lattiatila muuhun käyttöön.
 • Modulaariset säilytystilat: Nämä ovat erittäin joustavia ja monipuolisia, koska niitä voidaan mukauttaa ja muuttaa tarpeen mukaan. Ne voivat olla hyvä ratkaisu niille, jotka haluavat pitää vaihtoehtonsa avoimina.
 • Sisäänrakennetut hyllyt tai kaapit: Nämä voivat luoda ylellisen ja räätälöidyn ilmeen olohuoneeseen. Ne ovat myös suuri tilansäästövaihtoehto, koska ne eivät vie ylimääräistä lattiapinta-alaa.

Muista aina ottaa huomioon sekä toiminnalliset että esteettiset näkökulmat valittaessa olohuoneesi säilytystiloja. Valitse sellainen tyyli ja rakenne, joka sopii parhaiten sinun elämänrytmisi ja sisustusmieltymyksiesi kanssa.

Olohuoneen viherkasvit ja kukat tuomaan eloa tilaan

Viherkasvit ja kukat voivat tarjota merkittäviä etuja olohuoneen sisustuksessa. Ne eivät ainoastaan tuo huoneeseen eloa ja värejä, vaan myös parantavat sisäilman laatua. Ilmanlaadun parantaminen on tärkeää, koska suurimman osan ajasta vietämme sisätiloissa. Useiden tutkimusten mukaan huonekasvit voivat auttaa vähentämään hiilidioksidipitoisuuksia, lisäämään kosteutta, vähentämään epäpuhtauksia ilmassa, lisäämään happea ja vähentämään homeitiöitä. Tämä vaikuttaa suoraan hyvinvointiimme parantaen mielialaa, unenlaatua ja vähentäen stressiä.

Lisäksi huonekasvit ja kukat voivat toimia sisustuselementtinä, joka tuo oman persoonallisen leimansa olohuoneeseen. Niiden avulla voidaan luoda mielenkiintoisia asetelmia ja tuoda syvyyttä huoneen kokonaisilmeeseen. Toisaalta, kasvin valintaan ja sijoitteluun on suhtauduttava harkiten. Kasvin tulisi sopia huoneen väritykseen, valaistukseen ja yleiseen sisustustyyliin. Erilaiset kasvit vaativat myös erilaisen määrän valoa ja hoitoa, joten niiden tarpeet tulisi myös ottaa huomioon kasvia valittaessa.

 • Viherkasvit ja kukat parantavat sisäilman laatua vähentämällä hiilidioksidipitoisuuksia, lisäämällä kosteutta, vähentämällä ilmassa olevia epäpuhtauksia, lisäämällä happea ja vähentämällä homeitiöitä.
 • Kasvien läsnäolo tilassa voi parantaa mielialaa, unenlaatua ja vähentää stressiä.
 • Huonekasvit voivat toimia tehokkaana sisustuselementtinä tuoden persoonallisuutta olohuoneeseen.
 • Kasveja voidaan käyttää luomaan visuaalisesti kiinnostavia asetelmia ja syvyyttä huoneen kokonaisilmeeseen.
 • On tärkeää valita kasvi huolellisesti ottaen huomioon sen tarpeet sekä se, miten se sopii yhteen huoneen värien, valaistuksen ja yleisen sisustustyylisi kanssa.

On myös hyvä muistaa että eri kasvilajit vaativat erilaista hoitoa. Jotkut viihtyvät suorassa auringonvalossa kun taas toiset tarvitsevat varjoisampaa paikkaa. Samoin kastelutarpeet vaihtelevat lajista riippuen. Tarkista siis aina kasvin hoito-ohjeet ennen ostamista.

Viime kädessä on tärkeintä valita sellaiset viherkasvit ja kukat jotka itseä miellyttävät ja tuovat iloa. Sisustuksen tarkoitus on loppujen lopuksi luoda viihtyisää ja omannäköistä tilaa, jossa on hyvä olla.

Shopping Cart